Valwinden in Moorsele niet erkend als natuurramp

© dvk

De ontwerplijst van Binnenlandse Zaken om de valwinden van 25 januari te laten erkennen als ramp is opgemaakt maar Moorsele ontbreekt op die lijst. Vreemd, vindt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V), omdat deelgemeente Moorsele erg zwaar werd getroffen en buurgemeenten Menen en Ledegem wel op de ontwerplijst staan.

dvk

De zware valwinden kwamen die zaterdagavond via Rekkem ons land binnen en richtten net in Wevelgem erg veel schade aan. In de hele provincie werd voor 17 miljoen euro schade opgetekend, Wevelgem was met 5 miljoen euro schade verdeeld over 135 gevallen het zwaarst getroffen in onze regio. Onder andere een serrebedrijf van 2 hectare groot werd volledig vernield.

‘Binnenlandse Zaken heeft alle gegevens verzameld via de diensten van de provinciegouverneur. Ook daar begrijpt men niet waarom Wevelgem niet op de lijst voorkomt. Daarom maken we nu snel werk van extra bewijsmateriaal, zoals de helikopterbeelden die de regionale zender Focus-WTV toen heeft gemaakt’, aldus Seynhaeve. ‘Mij lijkt het bijzonder arbitrair als Wevelgem niet op de lijst zou staan, dus we zetten alles op alles om dit nog te wijzigen.’

De erkenning als ramp is belangrijk voor de betrokken slachtoffers, omdat ze dan kunnen rekenen op financiële steun van het Rampenfonds. Seynhaeve maakt haast met de info, omdat het onduidelijk is of de beslissing nog wordt genomen door huidig minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet (CDH) of zijn opvolger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen