© GvA

Deze werkzaamheden in Antwerpen mijdt u best in oktober (overzicht)

In oktober wordt er weer flink wat hinder in de stad verwacht door wegwerkzaamheden. Een overzicht welke wegen u best kan vermijden vanaf morgen.

Sam Reyntjens

1. Singel

Op de Singel worden tot half oktober enkele middenbermen opgebroken, zodat er een groene berm kan komen. Er is telkens slechts één rijstrook toegankelijk.

Ongeveer rond 20 oktober zouden soortgelijke werken aan de middenbermen van de Karel Oomsstraat en de Grote Steenweg, dd Plantin en Moretuslei en de Stenenbrug klaar moeten zijn.

2. Brusselstraat-Montignystraat-Brederodestraat

In augustus werden de nieuwe tramsporen in de Brusselstraat, vlakbij het justitiepaleis, aangesloten op de bestaande keerlus op de Bolivarplaats. De komende vier weken worden ze aangesloten op de sporen in de Brederodestraat. Van maandag 29 september tot en met woensdag 22 oktober wordt het kruispunt van de Brusselstraat met de Montignystraat en de Brederodestraat volledig afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Singel naar de Bolivarplaats en de Leien.

Tijdens het weekend van 4 en 5 oktober wordt ook het tramverkeer tijdelijk onderbroken. Tram 4 wordt op dat moment omgeleid en De Lijn zorgt voor een pendelbus tussen Schoonselhof in Hoboken en de tijdelijke eindhalte van de tram 24 op de Bolivarplaats.

3. Scheldekaaien

Ter hoogte van de Ernest Van Dijckkaai herstelt de aannemer in twee fasen een aantal verzakkingen in het wegdek. Daardoor is er tijdens de werken telkens slechts een rijstrook beschikbaar. Tijdelijke verkeerslichten zullen het autoverkeer hier beurtelings laten rijden. Tussen 1 en 8 oktober zal het verkeer dat over de Scheldekaaien noordwaarts rijdt omgeleid worden door de Nationalestraat. Tijdens de werken is de doorsteek van de Vlasmarkt naar de Ernest Van Dijckkaai afgesloten.

4. Sint-Pietersvliet

De kantstroken op de Sint-Pietersvliet worden van maandag 6 oktober tot en met zaterdag 11 oktober uitgebroken en vervangen door asfalt. Het verkeer tussen de Sint-Paulusplaats en de kaaien wordt dan omgeleid via het Falconplein. Tram 7 blijft rijden tot aan de Sint-Pietersvliet.

5. Venusstraat

Hier worden tot 7 oktober de voetpaden vernieuwd. Aansluitend wordt de rijbaan vernieuwd tot en met 22 oktober. De straat is ter hoogte van de werken volledig afgesloten.

6. Van Ertbornstraat

Nog tot begin november is de Van Ertbornstraat, omwille van nutswerken, in de richting van de Franklin Rooseveltplaats afgesloten voor alle verkeer. Het autoverkeer moet omrijden via de Maria-Theresialei en de Frankrijlei. Fietsers kunnen een omleiding volgen over de De Keyserlei en Anneessensstraat.

7. Diepestraat

Tussen de Dambruggestraat en de Lange Beeldekensstraat begonnen gisteren de werken aan een nieuwe asfaltlaag, die zullen op 8 oktober afgerond zijn. Er is ter plaatse een omleiding voorzien.

8. IJzerlaan en Slachthuislaan

De tijdelijke steunpilaren van de nieuwe spoorbruggen over de IJzerlaan worden in het weekend van 23 en 24 oktober 2014 afgebroken. Hiervoor worden de IJzerlaan, de ventwegen en de Slachthuislaan afgesloten. Het verkeer wordt tijdens dat weekend omgeleid via de Groenendaallaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER