Hier vind je de duurste hotels in Londen

© Shutterstock

Van plan om in oktober naar de Britse hoofdstad te reizen, maar geen zin om je blauw te betalen aan hotelovernachtingen? Dan moet je komende maand alvast geen hotel zoeken in de hippe wijk Soho.

vwh

Prijsvergelijkingssite Cheap Rooms analyseerde de hotelprijzen van twintig wijken in Londen. Uit die analyse blijkt dat je in oktober niet in het hippe Soho moet zijn voor een budgetvriendelijke overnachting. Integendeel: hier betaal je het meest. De gemiddelde kamerprijs per nacht bedraagt zo’n 278,49 euro. De wijken Knightsbridge en Mayfair staan respectievelijk op de tweede en derde plaats met 274 euro en 272 euro per nacht.

Waar je dan wel een goedkoop hotel vindt in Londen? De analyse toont aan dat Paddington en Notting Hill een pak vriendelijker zijn voor je portemonnee. Hier vind je een knus voor gemiddeld 127 euro. Ook buiten het centrum vind je goedkopere alternatieven. Zo kan je eventueel voor een kamer nabij de luchthaven van Heathrow kiezen. In deze buurt bedraagt de gemiddelde kamerprijs ‘slechts’ 76 euro. Van hieruit heb je via de Picadilly metrolijn een uitstekende verbinding naar het bruisende centrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer