14-jarig model uit Nederland defileert voor Prada

© EPA

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Italiaanse modehuis Prada deed tijdens de Milanese modeweek beroep op een 14-jarig model om de nieuwste lentecollectie te presenteren. En dat vindt niet iedereen een verantwoorde keuze...

vwh

Het Nederlandse model Roos Abels staat momenteel in elk modeblad, maar niet om de beste redenen. Het meisje is amper veertien en werd door Prada en Giamba gevraagd om te defileren tijdens de modeweek in Milaan, wat heel wat controverse uitlokt.

Ondanks het feit dat natuurlijke schone er op de catwalk enkele jaren ouder uitzag, vinden critici het niet kunnen dat de modehuizen zo’n jong meisje lieten paraderen. Dit druist in tegen de regels van The Council of Fashion Designers of America. Deze organisatie doet haar uiterste best om meisjes jonger dan zestien jaar niet te laten defileren om ze zo te beschermen tegen kinderarbeid, lange werkdagen en eventuele eetstoornissen.

Tijdens de voorbije modeweken in New York en Londen werd niet tegen deze regel gezondigd, maar in Milaan trok men zich er niets van aan. Miuccia Prada staat erom bekend jong talent te lanceren, zo ontdekte ze in het verleden ook Hailee Steinfeld op 14-jarige leeftijd. In 2011 werkte ze voor een modecampagne van het luxueuze zustermerk Miu Miu uitsluitend met piepjonge modellen tussen 14 en 16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer