Direct naar artikelinhoud

Oranje begint WK zonder setverlies

De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan het wereldkampioenschap in Italië. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen won de eerste groepswedstrijd met 3-0 van Kazachstan.

Oranje begint WK zonder setverlies
Beeld epa

De setstanden waren 25-21 25-17 25-21. Oranje moet het morgen opnemen tegen Thailand. Amerika, titelverdediger Rusland en Mexico zijn de andere tegenstander in de poule. De beste vier gaan door naar de volgende ronde.

Vermeulen koos in het eerste duel voor Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Anne Buijs, Judith Pietersen, Robin de Kruijf en Myrthe Schoot als basisspeelsters. In het begin van de eerste set ging het tot 12-12 gelijk op, Nederland sloeg daarna een gaatje van een paar punten. In de slotfase kwam Kazachstan nog wel terug tot 21-20, maar Oranje maakte het af: 25-21.

In het tweede bedrijf hadden de Oost-Europese vrouwen weinig in te brengen. Nederland pakte al snel een ruime voorsprong en gaf deze niet meer weg. In de derde set leek Kazachstan onder aanvoering van de 1,95 meter lange Tatjana Moedritskaja iets terug te doen. De ploeg kwam met 13-8 voor. Maar de vrouwen van Vermeulen vochten zich terug. Onder leiding van de serverende Yvon Beliën maakte Nederland vijf punten op rij. Oranje trok de winst daarna met 25-17 naar zich toe.

Oranje begint WK zonder setverlies
Beeld epa
Oranje begint WK zonder setverlies
Beeld epa