Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Drankrijder: 'schijt' aan Nederlandse Staat

ma 22 september 2014, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 50-jarige Drachtster is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur en een rijontzegging van vier maanden. Verder kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een voorwaardelijke ontzegging van nog eens vier maanden opgelegd. Hij heeft zonder geldig rijbewijs en met drank op achter het stuur gezeten. De politie hield de Drachtster op 25 juni 2012 staande. De man reed slingerend en kwam zo nu en dan met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht.

Destijds was hij nogal opstandig. Hij had tegen de politiemensen gezegd dat hij 'schijt' had aan de Nederlandse Staat en dat hij gewoon zou blijven doorrijden terwijl hij geen rijbewijs had. Uit zijn strafblad bleek ook dat hij meermaals zonder geldig rijbewijs had gereden. Toen hij maandag tegenover de rechter zat, was de Drachtster een stuk rustiger.

Hij zei dat hij indertijd in de auto moest stappen omdat zijn vrouw niet kon rijden. Ze had migraine en omdat ze niet de goede medicijnen had kon ze niet rijden. Daarom zou hij gedwongen zijn geweest om achter het stuur te stappen. Voor de straf maakte het niets uit. De rechter hield er wel rekening mee dat het om een oude zaak ging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer