Direct naar artikelinhoud

OM: Tjeukemeermoord vond plaats in Amsterdam

De 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam is volgens het Openbaar Ministerie om het leven gebracht in zijn woonplaats. Dat is het scenario waar justitie op dit moment van uitgaat, bleek vandaag tijdens een zitting bij de rechtbank in Leeuwarden. Kourrichs verbrande lichaam werd in 2013 bij het Friese Tjeukemeer aangetroffen.

De politie doet sporenonderzoek in een sigarenwinkel waar twee mannen zijn aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 35-jarige Omar Kourrich.Beeld anp

De precieze achtergrond van de moord blijft onduidelijk. Het slachtoffer zou in een winkel van een van de verdachten zijn omgebracht. Na de moord is het lichaam verplaatst en in brand gestoken bij het Friese water. Het OM gaat ervan uit dat er vijf personen betrokken zijn bij de moord. Een van hen, de hoofdverdachte, overleed in juli in zijn cel.

De rechtbank behandelde vandaag de zaak van medeverdachte Marian H. tijdens een pro-formazitting. Tijdens de zitting onthulde de officier van justitie het meest waarschijnlijke scenario. Verder bleek dat er nog een aantal getuigen moeten worden gehoord voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Ook moet er nog onderzoek naar de auto van Kourrich worden gedaan. In dit onderzoek gaan sporen verloren. Het OM wil het onderzoek daarom pas uitvoeren als er bij de advocaten geen onderzoekswensen meer zijn. Het is onduidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.