© BELGAIMAGE

Ex-wereldkampioen Hushovd hangt fiets voortijdig aan de haak

De Noorse wielrenner Thor Hushovd sluit zijn carrière zaterdag af met een deelname in de Belgische wedstrijd Primus Classic Impanis-Van Petegem. Dat heeft zijn ploeg BMC Racing Team woensdag laten weten.

jvh

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

De 36-jarige Noor had eerder al laten weten dat hij op wielerpensioen wilde gaan. Normaal gezien hoopte hij na het WK te kunnen stoppen, maar een val in de wielerronde van Poitou-Charentes gooide roet in het eten.

Hushovd werd in 2010 wereldkampioen op de weg in het Australische Geelong. In 2005 en 2009 veroverde hij de groene trui in de Tour de France. In totaal boekte hij 43 profzeges in zijn carrière. Hij won tien ritten in de Tour, waarvan de laatste in 2011 toen hij in Gap zijn landgenoot Edvald Boasson Hagen klopte in een sprint met twee.

Hij schreef ook drie etappes in de Vuelta op zijn naam en toonde zich ieder seizoen in het klassieke voorjaar met onder meer een zege in Gent-Wevelgem in 2006 en in de Omloop Het Nieuwsblad in 2009.

‘Het was een plezier om Thor aan boord te hebben’, zegt BMC-manager Jim Ochowicz. ‘We zullen niet vergeten wat voor impact hij op de sport heeft gehad, en dan zeker in zijn thuisland Noorwegen.’

Bij BMC verschijnen zaterdag overigens ook Greg Van Avermaet, woensdag nog winnaar in de GP van Wallonië, en Dylan Teuns aan de start.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer