© GvA

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Inwoners niet tevreden met campagnefoto Graag Traag

Bewoners van Borgerhout hebben een nieuwe foto laten maken voor de campagne Graag Traag. Daarmee willen ze het stadsbestuur op een vriendelijke manier adviseren voortaan toch maar te gaan voor een realistisch en dus divers beeld van het district.

In alle districten hangen grote affiches waarop bewoners automobilisten vragen traag te rijden in hun buurt. Aanleiding voor de lancering van deze nieuwe verkeersveiligheidscampagne is de start van het nieuwe schooljaar.

In totaal zijn voor de Graag Traag-campagne 38 portretten gemaakt van groepen bewoners in hun eigen buurt. Elke affiche heeft een bepaald thema: de shoppers van de Meir, de skaters van Park Spoor Noord of de senioren van Linkeroever.

Afspiegeling

Op de affiche met als titel ‘de mama’s van de Turnhoutsebaan’ prijken vijf ‘blanke’ moeders en enkele kinderen. Geen correcte afspiegeling van de Turnhoutsebaan in Borgerhout, dachten enkele bewoners en ze namen het initiatief een nieuwe foto te maken. ‘We willen het bestuur op een vriendelijke manier aanmoedigen voortaan te waken over een correct beeld van Borgerhout, dat toch symbool staat voor de diversiteit in de stad’, zeggen initiatiefnemers Mark De Quidt en François De Heel. ‘Bovendien zie je op geen enkel van de 38 foto’s een gesluierde vrouw, hoewel deze gemeenschap toch sterk vertegenwoordigd is in de stad.’

‘Duval Guillaume, het reclamebureau dat de opdracht heeft uitgevoerd, heeft nochtans geprobeerd de diversiteit van de stadsbevolking in de foto’s te leggen’, zegt Philippe Beinaerts, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever. ‘Voor de Turnhoutsebaan in Borgerhout is dat helaas niet gelukt. Er is hard gezocht naar kandidaten uit andere, etnisch-culturele en religieuze gemeenschappen, om in de campagne te figureren, maar het bleek zeer moeilijk mensen te overtuigen om als gezicht van een officiële campagne van de stad op te treden. De stad betreurt dit ten zeerste en wil haar netwerk van correspondenten in de diverse gemeenschappen uitbreiden, in de hoop in de toekomst makkelijker mensen bereid te vinden te figureren in campagnes.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER