Drievoudige moord Wezet: verdachte aangehouden

Het parket van Luik heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 32-jarige verdachte. De man, die in het arrondissement Luik woont, wordt verdacht van de drievoudige doding, op 18 april in Wezet. Daarbij kwamen een koppel bankiers en een negenjarig kind om.

lbo

De verdachte heeft aan de speurders de betichtingen over doodslag ontkend, maar gaf wel toe dat er een commercieel geschil bestond met het slachtoffer, in het kader van zijn beroepsactiviteiten. De verdachte werd in juni verhoord en gaf een alibi voor de dag van de drievoudige doding. Dat alibi is in de loop van het onderzoek echter ontkracht. Dat leidde vorige week tot de aanhouding van de verdachte.

De raadkamer van Luik heeft de aanhouding maandag bevestigd. Philippe Zevenne, de advocaat van de verdachte, heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing.

Zijn cliënt is gekend door justitie. Hij werd onder meer in 2005 veroordeeld voor carjacking en zat daarna in de gevangenis. ‘Er zijn andere namen in dit dossier en andere te onderzoeken pistes. Ik betreur dat men focust op mijn cliënt omdat hij geen alibi heeft’, aldus mr. Zevenne.

Geen enkel wetenschappelijk element of getuigenis laat momenteel toe de verdachte formeel in verlegenheid te brengen. Het gebruikte wapen is niet teruggevonden, erkent Valérie Schaaps, de woordvoerster van het Luikse parket.

Op 18 april 2014 drong een individu in Wezet binnen in de eigendom van Benoit Philippens en Carol Haid, twee bankiers van respectievelijk 36 en 38 jaar. Die avond verbleef ook Esteban (9), het metekind van Carol, bij hen. De indringer zei tot hen: ‘Wel, herken je me nu? Jij herinnert je wie ik ben.’ Nadien schoot hij hen koelbloedig neer met meerdere kogels. Die zin kon Carol Haid nog aan de speurders herhalen voor ze aan haar verwondingen overleed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer