© Photo News

Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem

Vanaf vrijdag vliegt Emirates vanuit Brussels Airport naar Dubai en van daaruit verder naar Azië. Dat ontketende de voorbije weken een heuse prijzenslag op reizen naar Azië vanuit Zaventem. Bovendien hoeven Belgen niet langer naar Amsterdam, Parijs of Londen voor een vlucht naar Beijing of Tokio.

Bart Moerman

Emirates is na Etihad en Qatar Airways de derde van de drie grote Arabische luchtvaartmaatschappijen die op Zaventem neerstrijkt. Emirates vliegt dagelijks naar Dubai, maar van daaruit ook naar een pak bestemmingen in Azië en Oceanië.

Wie daarheen wil, hoeft dus niet meer vanuit een buurland te vertrekken, zegt luchtvaartspecialist Luk De Wilde. ‘De tickets bij Emirates zijn heel goedkoop. In de aanloop van hun komst hebben ze speciale promotarieven gelanceerd. De concurrenten, Etihad en Qatar, konden niet anders dan volgen. En dat ontketende een heuse prijzenslag.’

Van 500 tot 4.400 euro

Emirates vliegt naar Beijing voor iets meer dan 500 euro heen en terug, naar Tokio voor minder dan 650 euro. Prijzen waarvan je een paar jaar geleden enkel kon dromen. ‘Die Arabische maatschappijen hebben hun kerosine veel goedkoper, wellicht is dat de oorzaak van die lage prijzen’, denkt De Wilde.

Maar tegelijk probeert de maatschappij ook ‘superdeluxe’ tickets te slijten. ‘Zij zijn de enigen die vanuit Brussels Airport bovenop hun business- ook nog een first class aanbieden’, zegt Luk De Wilde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer