Bussen in Hageland tankten slechte brandstof

De stelplaats van De Lijn in Tielt-Winge© Belga

De bussen van De Lijn in de regio Hageland die verbonden zijn aan de stelplaats Tielt-Winge rijden sinds vanmiddag opnieuw normaal uit. Door een probleem met de tankinstallatie was het busverkeer woensdagochtend ernstig verstoord.

llo

Normaal zouden zo’n 22 voertuigen uitrijden, maar verschillende bussen vielen een kwartier na het buitenrijden in panne. Uit voorzorg werd besloten alle voertuigen niet te laten uitrijden.

Het ging om een technisch defect aan de bussen dat was veroorzaakt door de brandstof, die bleek ernstig gecontamineerd. Recent is een nieuwe brandstofpomp in gebruik genomen, nadat de stelplaats volledig is vernieuwd. Mogelijk is de brandstof vermengd geraakt met water.

‘We hebben momenteel voldoende vervangbussen kunnen inschakelen om de dienstverlening normaal te laten verlopen', zegt Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant.

Om de hinder te beperken heeft De Lijn Vlaams-Brabant beslist om de ringbussen in Leuven tijdelijk af te schaffen om zo 8 extra bussen in het Hageland te kunnen inzetten voor het scholenvervoer. Ook van elders - bijvoorbeeld van rijscholen - werden bussen naar deze stelplaats aangevoerd zodat de hinder voor de reizigers volgens Renders al bij al nog meevalt.

'De Leuvense ringbussen rijden tot nader order nog steeds niet. Het is nog onduidelijk wanneer ook deze bussen terug zullen rijden. De oorzaak van het probleem is nog onduidelijk. Brandstofstalen worden momenteel in het labo onderzocht. We verwachten hiervan pas morgen de resultaten', klinkt het nog.