© Google Street View

Kruipende dief rooft twee kassa’s leeg

Een winkeldief heeft maandag in twee winkels de kassa leeggeroofd. Op een uur tijd kroop hij ongezien de winkels binnen, wachtte hurkend af en sloeg dan zijn slag wanneer de kassa even onbemand was.

SVER

Twee zaakvoerders kregen maandag een kruipende dief over de vloer. De kassarover, een blanke man van rond de 30 met lichtbruin golvend haar en zware stoppelbaard, betrad de winkel ongezien wanneer er geen klanten waren. Hij kon ongehoord binnengaan doordat hij telkens onder de deursensor kroop, zodat er geen belletje rinkelde.

De dief sloeg rond 12.20u toe bij droogkuis Snel-Press in de Graaf de Broquevillestraat. “Ik hoorde een klant buitengaan, maar had er geen horen binnenkomen. Bij de volgende klant zag ik dat het geld weg was”, zegt de zaakvoerder. “Ik weet goed hoe hij eruit zag, want hij is twee keer binnen geweest. Eerst om te vragen of we tijdens de middag open zijn, de tweede keer vroeg hij wat het kostte om een dekbed te laten wassen. Lef heeft hij wel. Om het geld te stelen, is hij tot aan mijn bureau moeten komen. Moest ik mijn hoofd hebben gedraaid, had ik hem gezien. Ik ben altijd vlak in de buurt geweest.”

Ook bij een computerzaak even verderop werd op een gelijkaardige manier de kassa leeggeroofd. Daar zag men de man op camerabeelden gehurkt enkele minuten achter de rekken zitten tot hij zijn slag kon slaan. Die diefstal gebeurde ook rond de middag.

De politie ziet met de kruipende dief een nieuw fenomeen opduiken in Mol. “Voor zover ik weet, is een diefstal op die manier nieuw”, reageert commissaris Lehaen van politie Mol. “Hij houdt alles goed in de gaten, maar zoekt de confrontatie niet op. We hebben een goede beschrijving van de dader en vermoeden dat het iemand uit de regio Mol is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER