© Archief

Helft Ford-werknemers schrijft zich na eerste infosessie in als werkzoekende

Zowat de helft van de naar schatting 400 Ford-werknemers die deze week de eerste infosessies van de VDAB hebben bijgewoond, hebben zich onmiddellijk ingeschreven als werkzoekende. “De informatieverstrekking over wat er na de sluiting dient te gebeuren, verliep in een uiterst constructieve sfeer”, zegt Luc Smeets, woordvoerder van VDAB Limburg.

Belga

In totaal plant de VDAB zo’n 100 infosessies voor alle resterende werknemers van Ford Genk. Met het einde van het bedrijf in zicht op 31 december, vindt de overheidsorganisatie de tijd rijp om alle mensen duidelijk te informeren over wat hen nadien te wachten staat.

“De eerste sessies die we nu gehouden hebben, mochten op veel belangstelling rekenen”, aldus Luc Smeets. “Het is duidelijk dat de mensen goed willen weten waar ze over enkele maanden aan toe zijn. Tot dusver overheerste vooral de ontgoocheling over de sluiting, maar nu wordt toch vooral vooruit gekeken. Er hangt duidelijk een positieve nieuwsgierigheid in de lucht, en dat is goed.”

De helft van de zowat 400 mensen die de afgelopen dagen al de infosessies volgden, schreef zich aansluitend in als werkzoekende bij de VDAB. Zo wordt vermeden dat ze over enkele maanden in een flessenhals terechtkomen. Mogelijk worden ze nu al gecontacteerd door geïnteresseerde werkgevers. “De andere mensen kiezen ervoor om zich online in te schrijven of zich te melden via de Servicelijn van de VDAB”, aldus nog Luc Smeets. “Uiteindelijk gaan we elke medewerker in kaart kunnen brengen en actief kunnen helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer