Direct naar artikelinhoud

'Koningin Elizabeth mist het oogcontact met haar volk'

De Britse koningin Elizabeth vindt het maar niks dat ze haar volk niet meer recht in de ogen kan kijken. De boosdoeners die haar het zicht ontnemen zijn de mobieltjes die bij openbare gelegenheden massaal op haar worden gericht in een poging een foto te maken. Dat heeft de Britse koningin gezegd volgens Matthew Barzun, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Londen.

Koningin Elizabeth met een 3D-bril in 2010.Beeld photo_news

De koningin zou Barzun hebben toevertrouwd de zee van mobieltjes waarmee ze tegenwoordig wordt begroet maar 'raar' te vinden. Barzun, die Elizabeth vorig jaar na zijn aanstelling in het Verenigd Koninkrijk ontmoette, onthulde haar opmerkingen aan het blad Tatler in een interview dat The Telegraph vast heeft gelezen. 'Wat ze eigenlijk zei is dat ze oogcontact miste', zegt Barzun.

Vorig jaar lieten leden van haar hofhouding ook al aan medewerkers van de BBC weten dat de koningin de smartphone- en tabletschermen waarmee ze werd begroet tijdens een rondleiding door het BBC-kantoor in Londen niet op prijs stelde. Ze zou het onbeleefd hebben gevonden.

Koningin Elizabeth wordt op de foto gezet door toeschouwers.Beeld EPA