Direct naar artikelinhoud
Update

Belkin met aangepaste tijdritfiets in Vuelta

De tijdritfietsen waarmee Belkin-renners als Wilco Kelderman en Robert Gesink vanmiddag in de Ronde van Spanje in actie komen, zijn door fietsensponsor Bianchi opnieuw getest en aangepast.

Bauke Mollema tijdens de tijdrit in de Tour.Beeld getty

Dat gebeurde na onvrede van een aantal renners die de 'oude' fiets in de Ronde van Frankrijk en de Eneco Tour gebruikten. 'We zijn na de Eneco Tour aan het ontwikkelen geweest. Dat moet als je richting snelste tijdritfiets wilt', zegt teammanager Richard Plugge vandaag in AD Sportwereld.

Met name in de Tour leefde onvrede bij kopman Bauke Mollema, die in de lange tijdrit 140ste werd en zo drie plaatsen verspeelde in het algemeen klassement. De Groninger gaf een deel van de schuld aan de fiets van het Italiaanse merk Bianchi. Dat werd hem door de ploegleiding niet in dank af genomen.

'Dit is geen reactie die past bij een sportman die normaal gesproken de oorzaak altijd bij zichzelf zoekt', mopperde ploegleider Merijn Zeeman destijds. Mollema tekende inmiddels voor volgend jaar een contract bij Trek en gaf daarbij toe dat het materiaal bij die ploeg een van de redenen was geweest voor zijn overstap.