© Reuters

© epa

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Federer makkelijk naar kwartfinale in New York

Roger Federer (ATP 3) heeft zich dinsdag makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. Caroline Wozniacki (WTA 11) klopte de Italiaanse Sara Errani en staat in de halve finales bij de vrouwen.

vml, dgs

US Open: programma, LIVE en uitslagen

De vijfvoudige winnaar klopte zonder veel moeite de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 19) in drie sets met 6-4, 6-3, 6-2.

In de kwartfinale neemt de Zwitser het op tegen Gaël Monfils (ATP 24). De bijna 28-jarige Fransman, het twintigste reekshoofd op Flushing Meadows, haalde het in de achtste finales in drie sets (7-5, 7-6 (8/6) en 7-5) van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 8). Voor Monfils is het de tweede keer in zijn carrière dat hij bij de laatste acht zit op het US Open.

De Chinese Peng Shuai (WTA 39) plaatste zich in New York als eerste voor de halve finales bij de vrouwen. De 28-jarige Peng Shuai haalde het in de kwartfinales in twee sets (6-2 en 6-1) van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 58). Dat betekende meteen het einde van het sprookje voor de zeventienjarige Bencic. Eerder wist ze onder meer Angelique Kerber en Jelena Jankovic uit het toernooi te kegelen.

Voor Peng is het de eerste keer in haar carrière dat ze zich op een Grand Slam kan plaatsen voor de halve finales.

In die halve finale neemt Peng het eerstdaags op tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA 11). Zij won in haar kwartfinale van de Italiaanse Sara Errani (WTA 14), die in de eerste ronde te sterk bleek voor Kirsten Flipkens (WTA 47). Wozniacki klopte Errani in twee sets: 6-0 en 6-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer