'Elvis Presley was de allereerste twerker'

© Photonews

Tijdens een interview in de Australische tv-show ‘Sunday Night’ vertelde de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus dat zij niet de eerste was die ‘twerkte’. Volgens haar zette de Amerikaanse zanger Elvis Presley in de jaren ’50 al de trend.

kvd

‘Elvis droeg misschien niet mijn outfits, maar hij was wel de grondlegger van het ‘twerken’, ook al wil niemand dat toegeven. Hij was een sekssymbool, maar niemand heeft hem ooit vuile woorden naar het hoofd geslingerd, omdat hij geen meisje was’, zegt de 21-jarige zangeres aan interviewster Chris Bath. Ze vergelijkt dus de seksueel getinte optredens van Elvis Presley met haar controversiële ‘twerken’. ‘Ik zorg er nu voor dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen seksualiteit kunnen representeren. Mijn taak bestaat erin een sterke vrouw te zijn’.

‘Twerken’ is een provocatieve en seksuele manier van dansen met veel heupbewegingen en lage squats. Tijdens de MTV Video Music Awards van 2013 zorgde Miley Cyrus voor heel wat controverse door haar ‘twerk’-bewegingen gedurende haar optreden met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Robin Thicke. Zelf trekt ze zich niet al te veel aan van wat andere mensen daarover zeggen of denken. ‘Ik heb van mijn ouders geleerd een goed persoon te zijn en niet op voorhand in te zitten met wat je wel of niet mag doen om mensen te behagen. Wat je doet moet je voor jezelf en voor je eigen geluk doen’.

Verder laat de ‘Wrecking Ball’-zangeres in het interview weten dat ze een weerspiegeling van vrijheid wil zijn. Ze reageert daarmee op mensen die vinden dat ze een slechte invloed heeft op de jeugd. ‘Het is belangrijk dat je doet wat je graag doet. Wees jezelf, wees vrij, wees gelukkig, en amuseer je’, besluit ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen