Tips voor de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone

© Shutterstock

Wie vakantiekiekjes op social media wil loslaten: dankzij deze trucjes van het Spaanse toeristenbureau Foto Ruta zijn jouw foto’s knap en origineel.

vwh

Creëer een bepaalde sfeer Een foto maken is één ding, een bepaald gevoel overbrengen met een beeld is nog iets anders. Bepaal vooraf welke sfeer je wil scheppen en kies vervolgens een hippe filter die erbij past. Leuke apps in deze categorie: Retrica, Eyeem, Instagram, Lumie en Camera 360.

Neem tijd voor het perfecte standpunt

Neem geen genoegen met klassieke standpunten. Staat er een lantaarnpaal in de weg voor een kerkje dat je graag wil fotograferen? Zoek dan een ander plekje om de foto te maken. Of wat dacht je van een foto vanuit vogel- of kikkerperspectief?

Ga wat dichter

De nieuwste smartphones beschikken over een camera die technologisch goed zijn ontwikkeld. Verken de grenzen van het toestel en probeer eens een macro shot om gedetailleerde kiekjes te krijgen.

Vergeet je zoom en crop

Digitaal zoomen gaat gepaard met een verlies aan kwaliteit. Laat deze functie voor wat ze is. Maak liever een foto en knip deze nadien in het gewenste formaat met de crop tool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer