HEBBEDING. De bril van de toekomst

© Stidiosinth/Zeiss

Ben je dagelijks druk in de weer met je smartphone, tablet en computer, dan is het mogelijk dat je aan het einde van de dag vermoeide ogen hebt. Deze ‘bril van de toekomst’ van het optisch bedrijf Zeiss en het Belgische 3D printing agency StudioSinth, zou dat probleem kunnen verhelpen.

vwh

Onze generatie wordt Generation Head Down genoemd. Die naam refereert naar mensen die ‘online zijn’ vanzelfsprekend vinden en de wereld digitaal verkennen. Veel naar flitsende schermen kijken, kan helaas een nefast effect hebben op het lichaam. Je ogen worden er moe van, wat tot ‘digitale oogstress’ kan leiden.

Het Duitse bedrijf Zeiss heeft daarom digital lenses op de markt gebracht voor wie frequent schermwerk verricht. Deze ondersteunen je ogen bij het scherpstellen, zodat je die frisse en gefocuste blik een hele dag blijft. Het Belgische 3d printing agency Studiosinth heeft een prototype ontworpen van een hippe, lichte bril met een rechthoekig montuur dat verwijst naar een klassiek beeldscherm maar de glazen kan je in alle monturen gebruiken.

Het optiekbedrijf heeft ook een gratis app ontworpen. Daarmee kan je testen hoe moe je eigen ogen zijn. Hier kan je de toepassing downloaden.

Meer informatie via www.zeiss.com en www.studiosinth.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer