Direct naar artikelinhoud
Update

Gehavend AZ blijft simpel op de been in Dordrecht

AZ heeft vanavond onder supervisie van trainer Alex Pastoor, de vervanger van de zieke Marco van Basten, een 3-1 overwinning behaald op FC Dordrecht. In het aantrekkelijke duel ging AZ uitermate effectief om met de kansen. Uitblinker aan Alkmaarse kant was Steven Berghuis met twee assists en één doelpunt.

Beeld epa

FC Dordrecht begon niet slecht aan het aantrekkelijke duel. De ploeg van trainer Ernie Brandts kreeg zelfs de eerste serieuze kans, maar Everon Pinas schoot naast. Toch viel de openingstreffer al na 6 minuten aan de andere kant. Steven Berghuis bereikte met een steekpass de snelle Guus Hupperts, die aanvankelijk op keeper Filip Kurto strandde, maar in de rebound alsnog met een beetje geluk scoorde.

Dezelfde Berghuis stond halverwege de eerste helft met een fraaie individuele actie ook aan de basis van de tweede Alkmaarse treffer. Hij bediende spits Muamer Tankovic, die de bal koelbloedig over Kurto in het doel lepelde.

Het onbevangen spelende FC Dordrecht kreeg ook mogelijkheden. De beste was voor Giovanni Korte. Alleen voor doelman Sergio Rochet, vervanger van de geblesseerde Esteban, schoot hij over.

Vlak voor rust besliste AZ bijna het duel definitief. De inzet van uitblinker Berghuis werd echter buiten bereik van keeper Kurto uit het doel gehaald door Marvin Peersman. Waarbij het de vraag was of de bal de doellijn al dan niet al was gepasseerd.

Ook in de tweede helft viel FC Dordrecht, conform de filosofie van de club, aan zodra dat kon. Na nog geen 10 minuten leverde dat de aansluitingstreffer op. Mart Lieder ontsnapte aan het centrale verdedigingsduo Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens en schoot de bal vervolgens beheerst langs doelman Rochet. Het betekende het eerste competitiedoelpunt van de spits in Dordtse dienst.

Lang plezier had FC Dordrecht niet van dat doelpunt. Nog geen 5 minuten later bracht Berghuis de marge weer op twee treffers. Van dichtbij tikte hij de bal binnen. FC Dordrecht probeerde daarna van alles om terug in de wedstrijd te komen, kreeg ook kansen, maar uiteindelijk trok AZ de overwinning over de streep.