Direct naar artikelinhoud
Update

De Jonge in het nauw na nieuw verlies Heracles

Heracles Almelo blijft ook na vier wedstrijden zonder punten. De Tukkers verloren vanavond met 3-1 bij promovendus Excelsior. Het vorige seizoen meegeteld was het al de negende nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Jan de Jonge, op wie de druk alleen maar zal toenemen.

Beeld anp

Bij Excelsior maakte doelman Alessandro Damen zijn debuut. Hij verving de geschorste Jordy Deckers, die de eerste drie duels van het seizoen enkele keren opzichtig in de fout ging. Damen, vorig jaar nog actief voor de amateurs van VV De Meern, moest al 9 minuten de bal uit het net halen. Hij werd gepasseerd door Denni Avdic, die een matige terugspeelbal van Elso Brito had onderschept en de bal in het lege doel tikte. Het was niet de eerste fout van de linksback, die al na 3 minuten was afgetroefd door Simon Cziommer. De Duitser zag hoe Bryan Linssen na zijn pass vervolgens de paal raakte.

Excelsior kwam de matige start nog voor de rust te boven. Het kwam op 1-1 na een benutte strafschop van Jeff Stans. De middenvelder mocht vanaf 11 meter aanleggen, nadat Ramon Zomer ietwat ongelukkig Daryl van Mieghem had gevloerd. Heracles mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het bij rust 1-1 was, want doelman Dennis Telgenkamp redde in het slot van de tweede helft goed op kansen van Tom van Weert en Jordan Botaka.

De Almelose goalie was vlak na rust wel kansloos op een bijzonder fraai schot van Stans. De middenvelder plukte een lange bal in één keer uit de lucht en schoot die vervolgens vrij achteloos in de kruising (2-1). Zo'n 10 minuten later was Telgenkamp voor de derde keer gepasseerd. Van Weert mocht vrij voorzetten vanaf de linkerkant en vond het hoofd van Van Mieghem, die vervolgens tegendraads raakte kopte.

Het werd er vervolgens allemaal niet beter op voor Heracles. Zo maakten aanvoerder Mark-Jan Fledderus en Iliass Bel Hassani ruzie bij een vrije trap, viel Avdic geblesseerd uit en maakte Ninos Gouriye zelfs nog bijna 4-1. De voormalig speler van Heracles raakte echter de paal.