José Izquierdo© Twitter

Felipe Gedoz© Belga

thumbnail: José Izquierdo
thumbnail: Felipe Gedoz

Twee Zuid-Amerikanen op weg naar Club Brugge

Zoals verwacht heeft Club Brugge vandaag werk gemaakt van de transfer van José Izquierdo (22) en Felipe Gedoz (21). Izquierdo is een Colombiaan die zal overkomen van het Colombiaanse Once Caldas. Felipe Gedoz is een Braziliaan die actief is bij de Uruguayaanse eersteklasser Defensor Sporting. Beide spelers zijn flankaanvallers. Zij moeten het vertrek van Maxime Lestienne (Qatar) opvangen en de aanvallende leemte bij Club opvullen.

md

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

José Izquierdo

De Colombiaanse flankaanvaller José Izquierdo poseerde vandaag op Twitter terwijl hij een contract tekent samen met Club-medewerker Dévy Rigaux. Er is sprake van een transfersom van ongeveer 3,7 miljoen euro, waarbij Club tachtig procent van de transferrechten krijgt. Izquierdo komt over van het Colombiaanse Once Caldas. Daar scoorde hij dit jaar 9 goals in 24 competitiematchen. Hij gold er vorig seizoen als dé revelatie van de Liga Postobon.

Izquierdo wilde koste wat het kost in Europa voetballen om zijn grote droom te realiseren: uitkomen voor Real Madrid. Club Brugge van zijn kant heeft goede ervaringen met Colombia. De transfer van Carlos Bacca was een succes.

Felipe Gedoz

Ook de transfer van Gedoz lijkt in kannen en kruiken. Dat meldt zijn voormalige werkgever, de Uruguyaanse eersteklasser Defensor Sporting, op zijn website. 'Felipe Gedoz vertrekt donderdag naar Europa. De transfer is voltooid. Club Brugge krijgt 65% van de transferrechten', staat er te lezen. De Braziliaan ontpopte zich vorig seizoen tot een basisspeler in Uruguay. Hij scoorde er 7 competitiegoals en 4 doelpunten in de Copa Libertadores.

Opvolgers Lestienne

Bij Club Brugge moeten Izquierdo en Gedoz de opvolgers worden van Maxime Lestienne, die wellicht naar Qatar verhuist. Ook Vadis Odjidja verlaat meer dan waarschijnlijk nog voor 1 september de West-Vlamingen. Hij is op weg naar de Engelse tweedeklasser Norwich.

'Zuid-Amerikanen hebben een aanpassingsperiode nodig, het is nooit zeker dat ze hun draai vinden in de club of in ons land', vertelde Club-trainer Preud'homme vandaag op een persconferentie. 'Maar het gaat om aanvallende spelers die ook individuele kwaliteiten hebben. Zich aanpassen aan ons spel zal natuurlijk wel even duren.'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Preud’homme: ‘Versterking bij Club is zeer welkom’

© BELGA

Club Brugge zal het in de toekomst meer dan waarschijnlijk zonder de 22-jarige aanvaller Maxime Lestienne en de 25-jarige middenvelder Vadis Odjidja moeten doen. Beiden verlaten het team zodat ze bij Blauw-zwart werk maken van bijkomende aanwinsten. ‘Versterking is zeker welkom’, vertelde coach Michel Preud’homme woensdag.

‘Met het bestuur, de mensen van de scoutingcel en de technische staf hebben wij eind vorig seizoen en tijdens de vakantie werk gemaakt van mogelijke transfers. Dit deden we omdat we het vertrek van enkele spelers wilden opvangen’, verduidelijkte Preud’homme.

‘Ons lijstje was redelijk groot, maar daarop stonden ook namen van spelers die achteraf financieel niet haalbaar bleken, door hun club niet werden vrijgegeven en noem maar op. Het verlanglijstje werd hierdoor alsmaar kleiner en er resten nu nog enkel de jongens die wij kunnen halen. Dat zijn polyvalente spelers, aangezien ik veel met positiewissels werk.’

‘Lestienne (Qatar, red) is ondertussen weg en nu ook Odjidja (Norwich, red). Het heeft geen zin spelers aan te trekken die nooit zullen spelen. De nieuwkomers moeten direct inzetbaar zijn. Ik wil mijn aantal kernspelers optrekken tot zowat 23. Momenteel zijn we met achttien kernspelers, zonder de geblesseerden De Sutter en Refaelov. Als er nu dus nog twee of drie bijkomende transfers doorgevoerd worden, is dat zeker geen luxe. Als je spelers aantrekt met bepaalde kwaliteiten zullen die zich sowieso snel aanpassen aan ons spelconcept.’

‘Gretarsson stapte zelf op’

De voormalige doelman kwam ook nog even terug over het nakende vertrek van sportief directeur Arnar Gretarsson. “Ik vind het zeer spijtig dat Gretarsson vertrekt. Met hem had ik een heel goede relatie. Ik had gehoord dat er iets aan de gang was. Ik had dan ook gehoopt dat hij een andere functie zou krijgen binnen Club Brugge, iets bij de scoutingcel, maar dat lukte blijkbaar niet”, aldus Preud’homme.

‘Arnar Gretarsson nam echter zelf de beslissing om op te stappen. Daarvoor moeten wij zeker respect hebben. Dat hij zich hier niet meer goed voelde? Dat kan zijn. Ik kreeg bij mijn aanstelling als trainer een spelersgroep tot mijn beschikking. Natuurlijk krijg je dan te maken met alles wat rond die kern draait. Je leert en ziet al snel veel dingen. Je zoekt oplossingen en met die bevindingen trek je naar het bestuur. Ik heb dat ook gedaan’

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer