Dorstige inbreker blijft met broek aan hek hangen

De politie van Brugge heeft dinsdagnacht een 46-jarige man ingerekend tijdens een inbraak bij een drankencentrale. De inbreker bleef met zijn broek vasthangen aan een hek en moest uiteindelijk door de politie bevrijd worden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

jns

De 46-jarige Bruggeling keerde na een nachtje stappen naar huis terug. Ondanks zijn beschonken toestand vatte hij het idee op om enkele blikjes bier te stelen bij een drankencentrale langs de Legeweg in Sint-Andries Brugge. Toen hij over het hek probeerde te klimmen, bleef hij echter met zijn broek haperen. De man bleef ondersteboven hangen en kon zichzelf onmogelijk bevrijden. Daarop begon hij luid om hulp te roepen. Uiteindelijk belde een buurtbewoner de politie.

De pechdag van de inbreker zat er daarmee nog niet op: agenten moesten zijn broek losknippen, waardoor hij tijdens de bevrijdingsoperatie op zijn hoofd viel. De man liep geen ernstige verwondingen op.

Het parket besliste om de verdachte niet voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Hij kreeg wel een dagvaarding mee en zal zich op 14 oktober voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden. De man werd eerder al veroordeeld voor diverse diefstallen.