Direct naar artikelinhoud

Zara haalt kindershirt met 'Jodenster' uit de winkel

Kledingketen Zara heeft een kindershirt met daarop een gele ster op de borst uit de (online)winkel gehaald, nadat er vanochtend op Twitter een vergelijking werd getrokken met een 'Jodenster'.

Zara haalt kindershirt met 'Jodenster' uit de winkel
Beeld Screenshot Zara

Ook de blauwwitte strepen van het shirt doen denken aan de kleding die Joden moesten dragen in concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Zara laat weten het shirt uit de handel te hebben genomen. Daarnaast biedt de kledingketen zijn excuses aan voor de verwarring. Tegen Nu.nl zegt een woordvoerder dat het ontwerp 'enkel en alleen geïnspireerd is op de Sherrifster van de klassieke Western films'.

Volgens Zara was het kledingstuk pas vanochtend aangeleverd. In de Amsterdamse vestiging van de winkel zou het t-shirt pas morgen worden geleverd. 'Maar die zal zeker niet in de verkoop gaan,' verzekert een medewerker.

Racisme
Het Spaanse kledingmerk lag eerder deze maand al onder vuur over een t-shirt met de tekst 'White is the new Black'. Het shirt werd door sommigen op sociale media racistisch genoemd, waarna ook dit shirt uit de handel werd genomen.  

Een soortgelijk geval als bij de ster op het kindershirt van de Zara, trof in 2012 ook kledingmerk Urban Outfitters. Ook zij verkochten een shirt met een ster erop die vergeleken werd met de 'Jodenster'.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...