© Dirk Kerstens

Parket wil dat juf Blokkendoos vrijuitgaat voor ‘kindermisbruik’

Na meer dan een jaar onderzoek besluit het Antwerpse gerecht dat er geen of onvoldoende aanwijzingen zijn van kindermisbruik in kleuterschool De Blokkendoos. Het parket wil daarom ook niet dat de geviseerde juf (24) vervolgd wordt.

MKM

Juni 2013, kort voor de zomervakantie. Tientallen allochtone ouders en sympathisanten zorgden plots voor zware commotie aan kleuteren basisschool De Blokkendoos, de school op het Antwerpse Kiel die nu Creatopia heet. Aanleiding van de massahysterie waren de klachten van enkele allochtone moeders, die beweerden dat hun kind seksueel misbruikt werd door kleuterjuf Magalie (24).

De gemoederen raakten daarop zo verhit dat de school een week voor de vakantie de deuren moest sluiten. Directieleden, de geviseerde juf en twee van haar collega’s moesten zelfs onderduiken.

Na de klacht van de woedende ouders liet de Antwerpse onderzoeksrechter de hele affaire grondig onderzoeken. De juf, die alle aantijgen altijd met klem heeft ontkend, werd ondervraagd. Ook de betrokken kinderen werden audiovisueel verhoord en door psychiaters onderzocht.

Maar na meer dan een jaar onderzoek komt het Antwerpse parket nu definitief tot de conclusie dat er géén of onvoldoende aanwijzingen van kindermisbruik zijn in kleuterschool De Blokkendoos. Het parket wil daarom dat de geviseerde juf vrijuitgaat en eist dan ook haar buitenvervolgingstelling.

De juf zelf, die al die tijd zwaar geleden heeft onder de volgens haar valse aantijgingen, reageerde donderdag enorm opgelucht. Abderrahim Lahlali, de advocaat van twee ouderparen die een klacht indienden, is ontgoocheld. ‘De psychiater zegt letterlijk dat zeker twee kinderen geloofwaardige verklaringen hebben afgelegd. Dat is voor mij meer dan een voldoende aanwijzing om wel iemand te vervolgen.’

De Antwerpse raadkamer moet begin september definitief beslissen of de juf vrijuitgaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer