© Wim Hendrix

Schaal Sels in extremis afgelast

Er komt dit jaar geen 89ste editie van de bekende wielerkoers Schaal Sels. Organisator Ben Simons wil geen risico’s nemen, nu blijkt dat de Bredabaan niet helemaal afgewerkt zal zijn.

KL / DVD

In juni was nog beslist om de plannen voor de heraanleg van de Bredabaan aan te passen aan de Schaal Sels. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de gewestweg, is er ondanks de vertraging die de aanpassing meebracht, geen probleem: het asfalt zal op tijd geplaatst zijn en een koers moet mogelijk zijn.

Maar Ben Simons wil geen risico’s nemen. “De veiligheid van de renners en toeschouwers komt op de eerste plaats”, vindt hij. “Die kon in deze omstandigheden niet gewaarborgd worden. Dinsdag was er een werfvergadering, waaruit bleek dat de deadline niet gehaald zou worden. Het is een familie-evenement: er lopen die dag honderden kinderen rond. Ik zou het me nooit vergeven als ik de koers toch zou laten doorgaan, en er dan iets gebeurt.”

Simons kijkt al vooruit naar de volgende editie. “De 90ste editie gaat door op 30 augustus 2015. De Bredabaan zou op dat moment net helemaal klaar moeten zijn. Geen betere gelegenheid dan de Schaal Sels om de nieuwe winkelstraat aan het grote publiek voor te stellen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer