© EPA

Tim Howard stopt één jaar lang als nationale doelman VS

Everton-doelman Tim Howard zal tot en met september 2015 geen interlands meer zal spelen voor de nationale voetbalploeg van de Verenigde Staten. Dat kondigde de Amerikaanse voetbalbond donderdag aan op Twitter.

jvh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De opmerkelijke beslissing is genomen door Howard zelf, die zo meer tijd wil overhouden om met zijn gezin door te brengen. De 35-jarige bebaarde goalie, die zich op het voorbije WK voetbal in Brazilië nog liet opmerken met ontelbare reddingen in de achtste finale tegen de Rode Duivels, nam de beslissing na gesprekken met de Amerikaanse bondscoach Jurgen Klinsmann en Roberto Martinez, de manager van Everton.

'Het twaalf jaar lang pendelen tussen Europa en Amerika begint zijn tol te eisen', zegt Howard. 'Ik mis mijn familie. Het is belangrijk om nu even tijd te maken voor hen. Ik ben heel dankbaar dat Jurgen Klinsmann mij die kans wil geven. Hij heeft altijd gezegd dat spelers wel moeten vechten voor hun plaats, en dus ben ik bereid om in september 2015 terug te komen en opnieuw alles te geven om mijn stek onder de lat te verdienen.'

Bericht door Tim Howard.

'Het gesprek met Howard was heel productief', zegt Klinsmann zelf. 'Ik begrijp zijn situatie. Hij was heel eerlijk toen hij mij zijn besluit meedeelde, en daar heb ik bewondering voor. Hij krijgt een internationale pauze tot na de CONCACAF Gold Cup (landentoernooi van de regio Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben) van volgende zomer. Nadien zal de situatie opnieuw bekeken worden.'

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer