© Photo News

Start Israëlische competitie uitgesteld uit angst voor raketten

De Israëlische voetbalfederatie (IFA) heeft donderdag aangekondigd dat de eerste speeldag van de vaderlandse competitie voorlopig uitgesteld worden. Normaal gezien moesten zaterdag de eerste wedstrijden afgewerkt worden, maar er wordt gevreesd voor raketaanvallen vanuit de Gazastrook.

jvh

‘Alle wedstrijden worden geannuleerd’, zegt de persverantwoordelijke van de Israëlische voetbalcompetitie. Het raketgevaar werd gemeld door de ‘passieve defensie’, een afdeling van het leger die zich bezighoudt met de bescherming van de bevolking. Al sinds 8 juli, de dag van de eerste beschietingen vanuit de Gazastrook, zijn alle bijeenkomsten van meer dan 1.000 mensen verboden in een straal van 80 kilometer rond Gaza Stad.

Terecht, zo blijkt. Want ook de woordvoerder van Hamas, Abou Obeida, waarschuwde woensdagavond voor ‘aanvallen op publieke bijeenkomsten in Israël, waaronder ook sportieve evenementen’.

Op 9 september moet de Belgische nationale ploeg naar Israël afreizen om er een interland af te werken in het kader van de kwalificaties voor het EK 2016. Door het uitstellen van de Israëlische competitie en de nieuwe dreigementen van Hamas lijkt het verloop van die wedstrijd meer dan ooit in het gedrang te zullen komen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer