Direct naar artikelinhoud

Netanyahu wil operatie in Gazastrook voortzetten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Israël zet de militaire operatie in de Gazastrook voort totdat er een einde komt aan de raketbeschietingen vanuit het gebied. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vandaag gezegd op een persconferentie. Dinsdag sneuvelde het bestand dat Israël en de Palestijnen hadden gesloten en werden de gesprekken tussen beide partijen afgebroken.

De stevige taal van Netanyahu is een aanwijzing dat het voorlopig nog niet gedaan is met de strijd.

Volgens het ministerie van Defensie zijn sinds dinsdagavond 137 raketten op de Joodse staat afgevuurd vanuit de Gazastrook. Gevechtsvliegtuigen van het Israëlische leger voerden op hun beurt luchtaanvallen uit op Gaza.

22 Palestijnen gedood
Sinds het staakt-het-vuren werd geschonden zijn akweer zeker 22 Palestijnen gedood, zei een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Aan Israëlische kant zijn geen slachtoffers gevallen.

Het totale Palestijnse dodental door de Israëlische bombardementen sinds begin juli komt daarmee op meer dan 2040 te staan, aldus het Palestijnse persbureau Ma'an. Naast de doden vielen meer dan 10.200 gewonden. Aan Israëlische kant vielen 67 slachtoffers, onder wie 64 militairen.