Direct naar artikelinhoud

Feyenoord met Clasie tegen Zorja Loehansk

Feyenoord met Clasie tegen Zorja Loehansk

Feyenoorder Jordy Clasie kan morgen gewoon meespelen in het duel in de voorronde van de Europa League met Zorja Loehansk. De middenvelder ontbrak vrijdag in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen vanwege hamstringklachten.

Trainer Fred Rutten ziet de Oekraïense opponent als een gevaarlijke counterploeg. 'Zorja heeft een stugge en fysiek sterke ploeg, waartegen het moeilijk scoren is. De omschakeling van balverlies naar balbezit beheersen ze uitstekend', aldus de coach.

Omdat het duel in Kiev en niet in het onrustige Loehansk wordt gespeeld, worden er weinig toeschouwers verwacht. 'Met die omstandigheden zullen we normaal moeten omgaan en daar zijn de spelers en de staf ook professioneel genoeg voor', zei Rutten.

De Rotterdammers voelden zich aanvankelijk niet helemaal comfortabel bij een reis naar Oekraïne. Een gesprek op maandag met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft dat onbehaaglijke gevoel volgens Rutten weggenomen. 'Dat bezoek was zeer prettig. We zijn dan ook zeker niet bang om hier te spelen.' Desondanks vliegt Feyenoord donderdag direct na de wedstrijd terug naar Nederland.