Sas van Rouveroij wordt kabinetschef van Turtelboom

Sas van Rouveroij© blg

Een opvallende naam in het lijstje van kabinetschefs dat Open VLD vrijdag lost: de populaire Gentenaar Sas van Rouveroij wordt kabinetschef van Annemie Turtelboom, vicepremier in de nieuwe Vlaamse regering.

evg, g.teg

Van Rouveroij heeft zijn pluimen al verdiend op Vlaams niveau: tussen 2009 en 2013 was hij Vlaams fractieleider voor de liberalen. Hij nam in 2013 ontslag om zich toe te leggen op zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van de Universiteit Gent. Die functie zal hij blijven uitoefenen.

Een andere naam op het lijstje van Open VLD is Lieve Schuermans. Zij wordt ook kabinetschef van Turtelboom, maar dan specifiek voor de bevoegdheden Financiën, Begroting en Energie. Schuermans was tot nu inspecteur van Financiën en in het verleden ook al adjunct-kabinetschef van Patrick Dewael, Dirk Van Mechelen en Guy Vanhengel.

Sven Gatz, minister voor Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, zal zich laten bijstaan door Luc Jansegers, administrateur-generaal voor het Agentschap voor Hoger Onderwijs. Jansegers heeft al ervaring op een kabinet voor Cultuur, bij toenmalig minister Patrick Dewael.