Victor Vazquez© BELGA

Sterke Vazquez loodst Club Brugge naar simpele zege

Club Brugge is uitstekend aan het Europese seizoen gestart. Het klopte het Deense Brøndby met 3-0 dankzij goals van Duarte, Castillo en uitblinker Vazquez. Blauw-zwart kan volgende week met een gerust hart naar Denemarken afreizen voor de terugmatch in de derde voorronde van de Europa League.

maj

Coach Michel Preud’homme opteerde voor Lestienne, Menegazzo en Vazquez in de basis. Onder meer Davy De fauw, Nikola Storm en Waldemar Sobota zaten op de bank. De Denen werden door een indrukwekkende massa fans vergezeld, met daartussen trouwens Bram Verbist, ex-Cercle en vorig seizoen bij de Denen aan de slag.

Maar zelfs zoveel trouwe fans konden Brøndby niet redden. Club Brugge speelde een goede match. WK-ganger Duarte scoorde al na kwartier na een heel knappe voorzet van Lestienne. Ook Refealov en Castillo hadden nog enkele goede kansen, en op het halfuur stond het 2-0 via die laatste. De spits knalde overhoeks knap binnen.

Ook het laatste doelpunt van de match mocht er wezen. Vazquez kapte naar binnen en krulde heerlijk mooi in de verste hoek: 3-0, het feest kon helemaal beginnen voor de thuisfans. Die gaven Vazquez nog een verdiende applauswissel. Bijna maakten Lestienne, Sobota en Storm de avond nog mooier, maar een vierde doelpunt bleef uit.

De Denen hebben volgende week een mirakel nodig om dit Club uit Europa te kegelen.

Hoogtepunten

6’ - Geweldige uittrap van Ryan! Lestienne komt schuin alleen voor doel maar zijn schot wordt nog net deels geblokt. Eerste dreiging van Club.

15’ - Óscar Duarte scoort voor Club Brugge. Duarte staat helemaal alleen bij de tweede paal en knikt een voorzet van Lestienne overhoeks voorbij Hradecky: 1-0 voor Club!

22’ - Na een knappe pass van Engels komt Refaelov in de zestien. De Israeliër controleert knap met de borst en kan in de volley uithalen. Zijn schot is echter te centraal om echt gevaarlijk te zijn.

25’ - Refaelov toont zijn klasse en zet Castillo moederziel alleen voor Hradecky. De Chileen mist echter na een knappe redding met de voet van de doelman van Bröndby.

30’ - Nicolás Castillo scoort voor Club Brugge. Na twee kansen maakt Castillo het dan toch af. Menegazzo stuurt Lestienne diep, die zet voor en Castillo knalt overhoeks de 2-0 binnen. Mooie aanval!

49’ - Lestienne en Meunier tikken er op los waardoor Meunier vrijgespeeld wordt. Zijn voorzet komt bij Refaelov maar het schot van de Israeliër wordt gered door Hradecky. Wat een kans!

59’- Maxime Lestienne zet voor en krijgt de bal terug van De Bock. Hij pakt uit met een spectaculaire volley, die een metertje naast gaat. Het vertrouwen lijkt terug bij Lestienne.

63’ - Víctor Vázquez scoort voor Club Brugge. Wat een beauty van Vazquez! Hij pakt de bal op de rand van de zestien aan, kapt naar binnen en krult de bal heerlijk voorbij Hradecky. Wat een goal: 3-0!

84’ - Lestienne komt alleen voor doel na een slechte pass van Almebäck. Hij lobt de bal echter net naast het doel van Hradecky.

89’ - Storm kapt zijn man mooi uit en haalt hard uit. Hradecky duwt de bal met veel moeite in corner.

91’ - Club blijft gaan voor de 4-0. Eerst raakt Engels de bal niet goed bij een corner, daarna is Sobota té nonchalant met een te zwakke lob.

Klik hier voor de opstellingen

Zulte Waregem krijgt klop in eigen huis

Isci begrijpt er niets van © BELGA

© BELGA

© Photo News

thumbnail: Isci begrijpt er niets van
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Europese avontuur van Zulte Waregem is voorbij. Het verloor op eigen veld van Shachtor Soligorsk in de heenmatch van de derde kwalificatieronde van de Europa League: 2-5. Spits Glynor Plet kreeg nog rood na een hoge trap aan een tegenstander. De terugmatch is nog slechts een formaliteit.

Zulte Waregem was gestart met Plet in de spits en Sylla op de bank. Een ongelukkige keuze, zo bleek. De Nederlander scoorde wel, maar mocht vlak voor rust al gaan douchen na een hoge trap tegen een tegenstander.

Zulte Waregem had heel de wedstrijd lang weinig in te brengen tegen de Wit-Russen. Al na twaalf minuten stond het 0-2. Eerst scoorde Galyuza van ver, dan was het aan Matveychik om een mooie combinatie netjes af te werken. In de 39ste minuut scoorde Plet tegen, maar vlak na diens rode kaart stond het 1-3. Stargorodsky was de auteur van het doelpunt. Het overwicht van de bezoekers had Dury na 24 minuten zelfs al tot een dubbele wissel genoopt: Isci kwam N’Diaye vervangen, Bongona mocht Mendy verlossen.

De tweede helft bracht een heel klein beetje beterschap voor Zulte Waregem en heel even leek een stunt er zelfs in te zitten. Conte haalde in minuut 75 van de rand van de backlijn uit en knalde staalhard in doel: 2-3. Maar lang duurde de lokale hoop niet, want vier minuten later zette Yanush de 2-4 op het bord.

En het werd nog erger voor coach Francky Dury: in de slotfase blesseerde Steve Colpaert zich en moest van het veld. Omdat de drie wissels al waren opgebruikt, moest Zulte Waregem de resterende zes minuten nog met negen afmaken.

De Wit-Russen maakten optimaal gebruik van hun overtal en scoorden nog een vijfde keer via Guruli. De terugmatch in Borisov - Soligorsk mag niet in eigen stadion Europees spelen - wordt daardoor zo goed als overbodig.

Hoogtepunten

4’ - Zulte kan na enkele minuten achtervolgen. Een afstandsschot van Galyuza verschalkt Bossut. Veel kan Zulte er momenteel niet tegenover stellen.

12’ - Sergey Matveychik scoort voor Shachtor Soligorsk. Soligorsk combineert vlot van links naar rechts. Het schot van Matveychik vindt de verste hoek. Zulte Waregem zit in de problemen.

32’ - Bijna staat Zulte Waregem 0-3 achter. Na een slechte vrije trap komt de bal toch nog goed voor een Wit-Russische voet. Het schot treft de paal.

35’ - Daar zijn de Wit-Russen weer. Na balverlies bij Zulte Waregem counteren ze snel. Bossut kan Osipenko van een doelpunt houden.

39’ - Glynor Plet scoort voor Zulte Waregem. Daar is Zulte Waregem ineens. Eindelijk is daar een beetje ruimte en Plet wordt door de verdediging geloodst. Hij maakte het met een subliem tikje af.

43’ - Glynor Plet krijgt een directe rode kaart. Zulte Waregem moet met een man minder verder. Plet krijgt rood wegens gevaarlijk spel. Hij gaat te hoog met zijn voet en raakt zijn tegenstander vol.

45+2’ - In de slotfase van de eerste helft haalt Bongonda uit na een afgeslagen hoekschop. Zijn schot spat uiteen op de lat.

45+4’ - Artem Stargorodsky scoort voor Shachtor Soligorsk. Boeken toe voor Zulte Waregem zo lijkt het. Weer countert Soligorsk dodelijk, Stargorodsky blijft kalm voor Bossut en schuift binnen

61’ - Zulte Waregem komt nu toch goed opzetten. Conté bedient Sylla die de bal net naast kopt. Zulte Waregem geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

75’ - Ibrahima Conte scoort voor Zulte Waregem. Fantastisch afstandsschot van Conté. Hij haalt uit vanaf de rand van de backlijn. Zijn krul brengt Zulte Waregem op 2-3.

79’ - Nikolay Yanush scoort voor Shachtor Soligorsk. De reactie van Soligorsk is er meteen. Invaller Yanush krijgt te veel ruimte en brengt de bezoekers op 2-4. Koude douche voor Essevee.

88’ - Alexander Guruli scoort voor Shachtor Soligorsk. Zulte Waregem moet de kelk tot de bodem ledigen. Guruli maakt er 2-5 van.

Bekijk hier de opstellingen

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer