Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Rampen

Doden bij gasexplosies in Taiwan

Foto AFP

In de Taiwanese stad Kaohsiung zijn bij krachtige gasexplosies zeker vijftien doden gevallen. De brandweer spreekt van 228 gewonden. Onder de doden zijn vijf brandweerlieden, meldt persbureau AP.

Gasleidingen ontploften op meerdere plekken in de stad. Volgens premier Jiang Yi-huah waren er ten minste vijf explosies. De oorzaak is nog onbekend.

Op beelden gemaakt met een mobiele telefoon was te zien hoe de vlammen meer dan negen meter de lucht in schoten. Door de kracht van de explosie werden bomen die langs de straat stonden omver geblazen. Geparkeerde auto’s eindigden ondersteboven.

Door de explosies zitten delen van de stad zonder stroom. Dit maakt het voor de reddingswerkers moeilijk om te zoeken naar overlevenden en slachtoffers.

De weg is totaal verwoest door de explosie. Foto Reuters

Foto AFP