Account
Logo
Zoeken
8 °C
Foto: Geert Huisman

Grou oppermachtig op Lemster Baai

do 31 juli 2014, 12.42 uur

LEMMER - Lemmer - Wie zal Grou nog van de titel afhouden? Het is een retorische vraag, met andere woorden, de vraag stellen is hem beantwoorden. Want woensdagmiddag pakten de mannen van Douwe Visser alweer hun vierde dagzege. En omdat Sneek blijkbaar niet de scherpte en power bezit om in het spoor van de Grousters te blijven, lijkt de strijd al voor de laatste wedstrijd vrijdag op het Snekermeer beslist te zijn. Ook deze prachtige woensdagmiddag, heerlijk weer en een matige, af en toe wat schifterige wind uit het westnoordwesten stond er geen maat op 'it Doarp Grou'. Douwe Visser, de Grouster variant dus, startte subliem, helemaal bovenin en na het eerste kruisrak, dat eigenlijk niet een echt kruisrak was, had Grou als een grote en naar later bleek beslissende voorsprong genomen.


Dat het kruisrak niet een echt kruisrak was, een rak pal tegen de wind in, had te maken met het feit dat de startlijn niet haaks op de windrichting lag. En dat was weer een gevolg van het feit dat de wind behoorlijk schiftte, met andere woorden soms wel een graad of 15 ruimde om even later weer te krimpen. Ruimen is met de klok mee, krimpen is tegen de klok in. Maar het spreekwoord zegt het al: 'krimpende winden en uitgaande vrouwen zijn doorgaans niet te vertrouwen'. Met andere woorden: er is geen peil op te trekken. Feit was dat Grou in feite al na de eerste ronde deze wedstrijd besliste. Het leek daarna een tamelijk eenzijdige ontmoeting te worden, een soort Italiaase voetbalwedstrijd uit de tijd van Hellenio Herrera, de trainer die ooit het catenaccio uitvond. Maar dat viel mee, er ontwikkelde zich wel degelijk een interessant duel, er was volop strijd in de groep achtervolgers en natuurlijk zoals gebruikelijk ook achterin, waarin Heerenveen verwoede pogingen deed het blazoen een beetje op te poetsen, de Gerben van Manen vaart dit jaar een dramatische reeks onder de debuterende schipper Alco Reijenga. Maar schipper ben je niet zomaar, dat leer je niet op 'in reinige sneintemiddei', dat kost tijd, veel tijd. Wie het wel goed doet en dat ook op de Lemster Baai liet zien, was Gerhard Pietersma, hij stuurde het Earnewaldster skutsje naar een knappe tweede stek. Dat deed hij na een aanvallende wedstrijd waarin hij op alle mogelijk manieren trachtte het gat met Grou te dichten.

Maar hoewel hij af en toe behoorlijk dichtbij kwam, was dat toch een 'blokjebrug' te ver. Maar de verrassende derde stek na Grou en Sneek in het algemene klassement geeft aan dat Pietersma en zijn mannen bezig zijn met een uitstekende reeks. Een podiumplaats zit er dik in, al moeten er nog wel degelijk twee wedstrijden worden gevaren, vandaag, donderdag nogmaals op de Lemster Baai en morgen, vrijdag op het Snekermeer bij Sneek.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.4%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.7%
Geen mening  
27.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog