Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Minstens 75 lichamen gevonden in legerbasis Benghazi’

Foto van een eerdere beschieting op Benghazi, 24 juni.
Foto van een eerdere beschieting op Benghazi, 24 juni. Foto ANP/EPA/STR

Ten minste 75 lichamen zijn gevonden in de oostelijke Libische stad Benghazi, zo meldt het Libische Rode Kruis tegenover persbureau Reuters. De afgelopen twee dagen is hevig gevochten in een legerbasis, die werd bestormd door islamitische strijders en gewapende milities.

Het Rode Kruis vond meer dan vijftig lichamen in de legerbasis. Bronnen bij verschillende ziekenhuizen in de stad zeggen dat er minstens vijfentwintig andere lichamen bij hen zijn binnengebracht.

Ook in Tripoli is het onrustig. Een islamistische militie uit de West-Libische stad Misrata vecht tegen de anti-islamistische Zintanbrigade. De gevechten vinden vooral plaats rond het vliegveld van Tripoli.

Ambassades gesloten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassade gisteren gesloten en de ambassadeurs het land uit geleid. Ook de VS sloten hun ambassade.