Direct naar artikelinhoud
Update

'Tsjigirinski wil Vitesse verkopen'

Voetbalclub Vitesse wordt mogelijk binnenkort opnieuw verkocht. Dat meldt De Gelderlander. Eigenaar Alexander Tsjigirinski zou met twee partijen onderhandelen die geïnteresseerd zijn in de overname van de Arnhemse eredivisionist, zo schrijft de krant.

Alexander Tsjigirinski, links.Beeld pro shots

Tsjigirinski wilde aanvankelijk 47 miljoen euro hebben voor Vitesse, maar is inmiddels gezakt tot een vraagprijs van 30 miljoen. Dat hebben meerdere bronnen aan De Gelderlander bevestigd. De reden om Vitesse te verkopen zou het verlies van een kleine 20 miljoen euro zijn, dat de Arnhemse club jaarlijks lijdt.

Wie de partijen zijn waar Tsjigirinski mee onderhandelt is niet bekend. De Russische eigenaar, die nauwe banden onderhoudt met Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, kocht de club in oktober 2013. Hij nam Vitesse destijds over van Merab Jordania. De Georgiër zou Vitesse graag terugkopen, maar heeft daar niet de financiële middelen voor. Volgens De Gelderlander is Jordania dan ook niet een van de twee partijen waar Tsjigirinski momenteel mee onderhandelt.

Vitesse zelf zegt niet op de hoogte te zijn van de ophanden zijnde verkoop. Algemeen directeur Joost de Wit liet eerder al weten de mogelijke overname een fabelverhaal te vinden. 'Ik sta er nu hetzelfde in als toen', liet De Wit dinsdagavond optekenen.