© Serge Minten

“Koen wilde in een zotte bui afkoeling zoeken”

De 28-jarige Koen Daems uit Meerhout is zondagavond rond 23 uur verdronken toen hij van de brug over het Albertkanaal in Ham wilde springen. Wellicht gleed de jongeman uit toen hij op de brugreling klom en kwam hij ongelukkig op zijn rug in het water neer.

SOVE/MW

Koen Daems fietste samen met zijn jeugdvriend naar huis na een avondje stappen. De twee jeugdvrienden wonen in Meerhout, de Antwerpse buurgemeente van Ham. Ze waren op zo’n zes kilometer van huis toen ze in de Zandstraat over de blauwe brug reden.

Daar kwam het dwaze idee bij een van de vrienden op om in het kanaalwater te springen. Koen Daems zou zijn kameraad hebben uitgedaagd om dit ook te doen, al bleef die gewoon op het fietspad staan. Koen Daems klauterde op de reling. Daar is het fout gegaan.

Vader Marc Daems verwijt zijn zoon Koen niets. “Ik sprong vroeger zelf ook van bruggen. Ik kan het hem niet kwalijk nemen”, zegt hij geëmotioneerd.

Volgens de Hasseltse afdeling van het Limburgse parket gaat het om een accidenteel overlijden. Dat bevestigde ook het onderzoek door een wetsgeneesheer. Het slachtoffer zou bewusteloos zijn geraakt door de harde slag in het water en daarna zijn verdronken.

Duikers zochten op de tast naar het lichaam. Op zo’n zeven meter diepte, op de bodem van het kanaal, vonden ze het slachtoffer. Alle hulpdiensten stonden klaar, maar de reanimatie kon Koen Daems niet meer redden.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER