Direct naar artikelinhoud

Rechter: verkoop LA Clippers mag doorgaan

Een rechter in Californië heeft in een voorlopig vonnis bepaald dat de verkoop van NBA-club Los Angeles Clippers aan voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer mag doorgaan zonder toestemming van eigenaar Donald Sterling. De 80-jarige Amerikaanse vastgoedmagnaat is sinds 1981 de baas van de befaamde basketbalclub. Ballmer wil het recordbedrag van 2 miljard dollar op tafel leggen voor de Clippers (1,5 miljard euro).

Donald Sterling (rechts) op een archieffoto bij een wedstrijd van de Clippers waarvan hij de eigenaar was, met zijn vrouw Shelly SterlingBeeld ap

Volgens de rechter heeft Shelly Sterling, die al 58 jaar met haar man is getrouwd, het alleenrecht om de NBA-club aan Ballmer te verkopen nadat ze haar echtgenoot op medische gronden de zeggenschap over de bezittingen van de familie heeft laten ontnemen. Donald Sterling is door twee artsen mentaal onbekwaam verklaard. Hij zou de eerste verschijnselen vertonen van de ziekte van Alzheimer.

Donald Sterling werd door de NBA in april levenslang geschorst vanwege racistische uitlatingen. Hij werd bovendien gedwongen om de LA Clippers te verkopen. Nadat hij eerst akkoord was gegaan met de verkoop, trok hij later zijn toestemming weer in.