Direct naar artikelinhoud

Advocaat: 'Als we falen, zullen er geen excuses zijn'

Dick Advocaat heeft zichzelf krachtig gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Servië. 'Er is genoeg talent bij deze generatie, die zich echter nog niet voor een groot toernooi heeft gekwalificeerd. Dat zal moeten veranderen. Onze enige doelstelling is kwalificatie. Als we falen, zullen er geen excuses zijn', liet de voormalige trainer van AZ in Stara Pazova weten.

Advocaat: 'Als we falen, zullen er geen excuses zijn'
Beeld epa

Advocaat heeft een contract voor 2 jaar ondertekend bij de Servische voetbalbond. De 66-jarige Hagenaar is de opvolger van interim-bondscoach Ljubinko Drulovic. Hij moet Servië naar het eindtoernooi om de Europese titel in 2016 in Frankrijk leiden. De nationale ploeg ontbrak bij het EK 2012 en het WK 2014.

'De aanbieding van Servië vond ik interessant gezien de kwaliteit en het talent in de Servische selectie', lichtte Advocaat toe. 'Ik ben inmiddels gestopt met het trainen van clubs, dus ik was alleen beschikbaar voor nationale teams.'

Advocaat was eerder bondscoach van Oranje, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, België en Rusland. Hij keerde in oktober 2013 terug bij AZ als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek. Advocaat was eerder dit jaar ook in beeld als bondscoach van Marokko.

'Het is voor ons allemaal een uitdaging om Servië naar vermogen te laten presteren. Het is mijn taak om dat mogelijk te maken', betoogde Advocaat nog immer vol ambitie.

Servië is voor het EK-kwalificatietoernooi in een groep ingedeeld met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië. Op 11 oktober is de eerste wedstrijd in en tegen Armenië. 'Er zijn geen kleine landen en gemakkelijke tegenstanders meer', verzekerde Advocaat. 'We zullen de teams van Armenië en Albanië serieus moeten benaderen als we willen winnen. De kwaliteit van Portugal en Denemarken staat buiten kijf.'

Advocaat beloofde tijdens zijn presentatie dat hij zijn nieuwe ploeg wil laten voetballen volgens de Nederlandse filosofie, met veel balbezit en offensief ingesteld.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie