Direct naar artikelinhoud

KNMI: Code oranje alleen nog in Overijssel en Gelderland

Het KNMI heeft de code oranje voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant beëindigd. In Gelderland geldt de waarschuwing voor extreem weer nog steeds en ook Overijssel moet nu rekening houden met zware regen- en onweerbuien die voor wateroverlast kunnen zorgen, aldus het weerinstituut maandagavond.

KNMI: Code oranje alleen nog in Overijssel en Gelderland

Ook voor Zuid-Holland was eerder code oranje afgegeven, maar die waarschuwing was al eerder maandagmiddag voorbij. Alleen in het noorden van het land bleef het rustig.

Op veel plaatsen is sprake van wateroverlast. Vooral Alphen aan den Rijn en omgeving had veel last van de overvloedige regenval. Rijkswaterstaat waarschuwde voor gevaarlijke rijomstandigheden. Een aantal wegdelen moest worden afgesloten.

Op het spoor zorgde het vele water ook voor problemen, vooral in Midden-Nederland. Door het water spoelde bijvoorbeeld tussen Arnhem en Nijmegen zand weg tussen de rails en die liggen daardoor niet stabiel genoeg. Ook op andere trajecten had het treinverkeer last van wateroverlast, blikseminslagen en bijvoorbeeld een boom op het spoor.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie