© BFM

Keukenbrand zet senioren op straat

Zestien serviceflats in de Markgravelei zijn maandagmiddag ontruimd nadat brand was ontstaan in de keuken van een van de kamers. Vier mensen werden voor controle naar het ziekenhuis gevoerd, maar niemand raakte uiteindelijk gewond.

DVD

Omdat de situatie er eventjes ernstig uit zag, kwamen de hulpdiensten met de grote middelen ter plaatse. Verschillende brandweerwagens en ambulances haastten zich naar De Ley, een gebouw van hospitaal- en woonzorggroep Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) met zestien serviceflats.

De straat werd afgesloten en het verkeer omgeleid via de Van Schoonbekestraat en de Jan Van Rijswijklaan. Gelukkig bleken de maatregelen iets drastischer dan nodig.

Tijdelijk onbewoonbaar

“Het bleek om een keukenbrand te gaan die zeer snel onder controle was”, zegt officier Lucas Holsters van de Antwerpse brandweer. “Het appartementje waar de brand uitbrak is tijdelijk onbewoonbaar, maar verdere schade is er nauwelijks. We hebben het gebouw goed laten verluchten.

Het gaat om een accidentele brand.”

Niemand raakte ernstig gewond. Vier bewoners werden naar twee ziekenhuizen gevoerd omdat ze lichte rookintoxicatie hadden opgelopen, maar zij houden er niets aan over.

Alle andere bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd. Ze werden tijdelijk ondergebracht in gemeenschapshuis Sint-Camillus, ook van GZA, in de Lokkaardstraat om de hoek van de Markgravelei. Nadat De Ley was gecontroleerd door de brandweer, konden de bewoners allemaal weer naar hun serviceflats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER