Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Pittem door regenval

In de West-Vlaamse gemeente Pittem was maandagochtend het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Hele delen van de gemeenten staan onder water en ook enkele wijken worden bedreigd. Dat kon burgemeester Ivan Delaere maandagochtend bevestigen. Pas om 16u30 werd het rampenplan afgeblazen.

'Door de hevige regenval is het spaarbekken volledig volgelopen. Het bekken kon lang stand houden, maar door de aanhoudende regen zijn er nu een aantal wijken bedreigd', aldus Delaere. Daarom werd beslist om het gemeentelijk rampenplan af te kondigen.

Pittem krijgt nu steun van andere korpsen uit de naburige gemeenten waaronder Tielt en Ruiselede. Er worden volop zandzakjes aangerukt en dijken gebouwd om de huizen te beschermen tegen het water. De civiele bescherming kan momenteel niet veel hulp bieden om dat ze op andere plaatsen in de provincie ook hulp biedt, maar volgens de burgemeester is er genoeg mankracht en materiaal aanwezig binnen de korpsen die nu ter plaatse zijn.

De politiezone Regio Tielt roept via Twitter de inwoners van de regio Ardooie, Pittem, Wingene en Lichtervelde op om thuis te blijven als ze niet echt weg moeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen