© Koen De Beuckeleer

Cafés willen terrassen De Coninckplein later openhouden

De cafébazen van het De Coninckplein vragen dat het stadsbestuur het strenge terrasreglement aanpast. Door dat reglement zijn de horecazaken verplicht om hun vaak overvolle terrassen al om 20.30u te ontruimen. “Dat kost ons veel geld”, stellen de cafébazen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) is bereid om de dialoog met de horecauitbaters aan te gaan.

KOEN DE BEUCKELEER / JORIS VAN DER AA

Districtsraadslid Paula De Brie (sp.a) zat donderdagavond op het terras van Beautiful World, de nieuwe horecazaak van Gert Adriaenssens, de echtgenoot van sp.a-fractieleidster Yasmine Kherbache. “Het was druk op het plein, want er vonden festiviteiten plaats”, zegt De Brie. “Maar om 22u was het afgelopen met de pret. De politie gaf te kennen dat de terrassen gesloten moesten worden. Als we niet zouden vertrekken, zou de cafébaas een GAS-pv krijgen.”

Het optreden van de politie is het gevolg van het strenge terrasreglement dat al tijdens de vorige legislatuur werd ingevoerd om de overlast op het De Coninckplein te bestrijden. Op weekdagen moeten de cafébazen hun terras opruimen om 20.30u, in het weekend moeten de terrassen gesloten zijn om 22.30u. “Dat strenge reglement is gewoon niet meer nodig”, zegt Gert Adriaenssens van Beautiful World.

“De situatie op het De Coninckplein is de afgelopen jaren sterk verbeterd, de overlast is teruggedrongen. Ondertussen zijn er verschillende kwalitatieve horecazaken bijgekomen, die ook een heel ander publiek naar het plein halen. Daardoor is de sociale controle verbeterd en blijven de overlastplegers ook weg van het plein. Het huidige reglement werkt dus contraproductief.

Nu stoppen er combi’s voor een overvol terras, beginnen politiemensen foto’s te maken en wordt iedereen weggestuurd. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Daarom vragen wij dat de stad het reglement zou herzien. Geef ons tenminste de kans om te bewijzen dat we onze terrassen kunnen openhouden zonder overlast.”

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER