Druk wisselweekend verwacht op Europese wegen

© vincent van den hoogen/Hollandse Hoogte

Tijdens het weekend zullen reizigers die met de auto op vakantie vertrekken weer rekening moet houden met drukte op de Belgische en Europese wegen. Daarvoor waarschuwen de mobiliteitsorganisaties Touring en VAB.

llo

In België wordt vooral erg druk verkeer verwacht op de snelwegen naar de kust, zoals de E40 Brussel-Oostende en de E17 Antwerpen-Gent. Vooral vrijdagnamiddag en -avond en zaterdagvoormiddag is er kans op filevorming. Voor het verkeer dat terugkeert naar het binnenland, worden de grootste problemen op zondagavond verwacht.

Wie op vakantie naar het buitenland vertrekt, zal vrijdag vanaf de middag vooral in Duitsland en Zwitserland met erg moeilijk verkeer en files af te rekenen krijgen. Maar de grootste verkeershinder wordt zaterdag verwacht. De files zullen dan overal in Europa al erg vroeg opduiken en ook de alternatieve wegen kunnen dichtslibben. Ook zondag blijft het druk in de richting van het zuiden, maar files worden dan niet verwacht.

Voor de toeristen die terugkeren van hun buitenlandse vakantiebestemming, wordt vooral zaterdag druk verkeer voorspeld. Erg grote problemen worden niet verwacht, al wordt het in Zwitserland wel weer aanschuiven aan de Gotthardtunnel.