Account
Logo
Zoeken
9.6 °C
Foto: Geert Huisman

SKS kampioenschap blijft spannend

do 24 juli 2014, 22.58 uur

LANGWEER - Langweer - De eerste indruk van het klassement van de SKS na vijf wedstrijden, dus ongeveer halverwege, is dat het spannend is en blijft. We hebben tot nu toe vijf verschillende winnaars gehad en dat betekent dat het aantal kanshebbers op de titel nog ongekend groot is. Dondagmiddag waren de Langweerder Wielen het strijdtoneel en net als de voorgaande ontmoetingen met uitzondering van De Veenhoop, werd het ook deze keer een spannende strijd met veel wisselingen aan kop en in het achterveld, veel zenuwslopende gevechten van één tegen één, tactische hoogstandjes die in speelden op de af en toe behoorlijk schiftende wind. En daarbij ook nog eens prachtige plaatjes onder andere in het voor-de-windse rak vanaf de ton bij de brug tot onderin de Wielen.

Daar zochten de meeste schippers de ruimte op, ook al omdat het veld vrijwel de hele wedstrijd dicht bij elkaar lag. Maar ook en vooral de kruisrakken waren niet alleen superspannend , maar ook beslissend voor de uiteindeijke winst. Dit keer deed verrassend ook Akkrum mee aan die debatten en in de laatste ronde liet schipper Pieter Meeter de verzamelde concurrentie zijn gladgepolitoerde spiegel zien. Vier dik stoven de schepen op de op één na laatste ton aan en toen Akkrum daar als eerste omheen ging, was duidelijk dat de mannen van Pieter Meeter deze middag een uitstekende slag zouden slaan. Zij werd als eerste afgeschoten, gevolgd door het opnieuw verrassend sterk zeilende Earnewâld.

Dat skûtsjes voer een ronde lang aan de leiding, maar werd daarna door met name Lemmer afgetroefd in het al gememoreerde kruisrak. Maar Gerarehard Pietersma haakte aan, bleef zich melden in de kopgroep en leek in de slotronde alsnog de winst te kunnen claimen. Maar de Earnewâldsters werden alsnog voorbijgestevend door Akkrum. Voor het klassement deed Earnewâld overigens uitstekende zaken, Gerhard Pietersma staat nog altijd tweede en dat is toch een kansrijk vooruitzicht. Het was deze donderdagmiddag op de Wielen een prachtige wedstrijd begunstigd door alweer prima weer en omlijst door een veelkoppig publiek. Opmerkelijk was evenals gisteren, datalleschepen binnen de vijf minuten door de finish gingen. Maar opnieuw bleek dit zeilwater de nodige verrassingen in petto te hebben, met name de ondiepte aan de zuidkant. Dat rak was helemaal bezeild en dat betekende dat er weinig zwaard hoefde te worden gestoken, tot groot genoegen van schippers en bemanningen.

Vrijdag wordt er gevaren op de Fluessen met als uitvalsbasis Elahuizen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
25.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
25.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
20%
Geen mening  
28.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

regionaal nieuws

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
52.2%
Nee  
25.7%
Weet niet  
22.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'