Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Vliegtuig TransAsia stort neer na noodlanding Taiwan - 51 doden

De directeur van de Taiwanese luchtvaartautoriteit spreekt met de media over het vliegtuigongeluk.
De directeur van de Taiwanese luchtvaartautoriteit spreekt met de media over het vliegtuigongeluk. Foto AFP / Sam Yeh

Een vliegtuig van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij TransAsia is neergestort na een mislukte noodlanding in Taiwan. Er zijn zeker 51 doden gevallen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua en CCTV. Er zouden zeven gewonden zijn.

Twitter avatar mpoppel Michael van Poppel Taiwanese TV showing large fire at site of plane crash http://t.co/Jbtjxiqysg

Het vliegtuig stortte neer vlakbij de landingsbaan met aan boord 58 passagiers en de bemanning. Er zijn een aantal overlevenden. Het ongeluk zou plaats hebben gevonden in Penghu, een eilandengroep die 50 kilometer ten westen ligt van Taiwan.

Waarschijnlijk was slecht weer de oorzaak van het ongeluk. Eerder die dag werden er al 200 vluchten opgeschort wegens dat slechte weer. Er werden acht huizen beschadigd.

Twitter avatar Reuters Reuters Top News A man looks at wreckage of a TransAsia Airways crash in his backyard. More photos of the week: http://t.co/S3KgoMwC1A http://t.co/UnNbPbgFXW