© Photo News

Anderlecht-talent op weg naar Premier League

Na Kevin Mirallas zouden we wel eens een tweede Belg bij Everton kunnen krijgen. Trainer Roberto Martinez bevestigde gisteren dat hij Anderlecht-talent David Henen (18) naar Goodison Park wil halen. Paars-wit zou 1,5 miljoen euro vangen voor Henen, die nog geen seconde met de eerste ploeg gespeeld heeft.

Wim Conings

Everton maakte het nieuws zelf bekend via haar clubwebsite. Daar bevestigt trainer Roberto Martinez dat hij David Henen (18) graag naar Everton wil halen en dat de onderhandelingen volop aan de gang zijn. 'Hij is een jonge, getalenteerde voetballer die voor de nationale jeugdploegen van België speelt', weet de Spaanse coach van Everton. 'Hij heeft er zopas een sterke passage in Frankrijk opzitten.'

Anderlecht had Henen vorig seizoen uitgeleend aan AS Monaco, waar hij met de beloften aantrad. In Goodison Park zou een contract van drie jaar voor hem klaarliggen. De Belgische youngster, die de voorbije jaren als spits/flankaanvaller al grote sier maakte op enkele prestigieuze jeugdtoernooien, zou Anderlecht een bedrag van om en bij de 1,5 miljoen euro opbrengen. En dat terwijl Henen nog geen seconde met de grote jongens van Anderlecht meegespeeld heeft. Als de deal met Everton rondraakt, zal Henen eerst bij het tweede elftal van The Blues aansluiten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer