© BFM

Illegale taxi’s in beslag genomen bij Tomorrowland

Verscheidene taxichauffeurs die het niet zo nauw namen met de regels zijn het afgelopen weekend te voet naar huis gemoeten. Hun taxi’s werden gerechtelijk in beslag genomen.

Stefan Laenen, SARE

Zeventien taxi’s staan ondertussen te blinken op de terreinen van takelbedrijf Viaene in Wilrijk. Allemaal werden ze opgehaald in Boom, een deel aan de uitgang van het festivalterrein van Tomorrowland in De Schorre, een ander deel werd opgepikt aan het politiekantoor van de politie Rupel in Boom. De bestuurders van die laatste voertuigen liepen zaterdagnacht al tegen de lamp.

Het grootste deel van de betrapte taxichauffeurs zou zich schuldig gemaakt hebben aan voorsteken. “Mieteren heet dat in het vakjargon”, zegt de verkeersdienst van de lokale politie Antwerpen. “Dat betekent dat de taxibestuurders, vaak uit andere streken, hun collega’s voorbijsteken terwijl zij klaarstaan om klanten op te pikken.”

Festivalgangers signaleerden ook dat mensen die niet als taxichauffeur herkenbaar waren hun diensten aanboden. Een rit van Boom naar Antwerpen kon bij die chauffeurs al snel tachtig euro kosten.

De politie kon gisteren geen cijfers geven van het aantal onherkenbare taxi’s dat in beslag genomen werd. Volgens onze bronnen zou het om minstens vier wagens gaan.

Veiligheidscel

Bij de organisatie van het festival is men op de hoogte van de fenomeen. “Van het probleem van de illegale taxi’s hebben wij zeker weet. Het is hier zelfs nog besproken in onze veiligheidscel en we bekijken dit met de politie”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER