Direct naar artikelinhoud
Update

Advocaat bondscoach van Servië

Dick Advocaat gaat per 1 augustus aan de slag als bondscoach van Servië. De Haagse trainer heeft dit aan Voetbal International laten weten. Hij tekent binnenkort een contract voor 2 jaar.

Dick Advocaat.Beeld epa

Voor de 66-jarige Advocaat gaat daarmee zijn wens in vervulling om opnieuw als coach van een nationaal elftal aan de slag te kunnen. 'Ik wilde niet meer als clubtrainer werken', aldus Advocaat. 'De spoeling om bondscoach te worden, was natuurlijk een stuk dunner. Er was vaag contact met Zuid-Afrika, maar dat is me te ver weg. De Servische bond heeft zelf het initiatief genomen om met mij in gesprek te gaan. Ze hebben een prima ploeg, waarmee we ons helemaal kunnen gaan richten op het EK van 2016. In principe loopt mijn contract tot aan het einde van dat toernooi, maar de praktijk is natuurlijk dat je ermee stopt wanneer we ons niet zouden weten te kwalificeren.'

Advocaat volgt Ljubinko Drulovic op, die op interim-basis was aangesteld na het vertrek van Sinisa Mihajlovic. Advocaat moet Servië in Groep I met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden.

Afgelopen seizoen was Advocaat coach bij AZ, maar besloot zelf uit Alkmaar te vertrekken. In het seizoen 2009-2010 werkte hij ook al bij de club. Ook was hij trainer bij onder meer PSV en Glasgow Rangers. Hij was eerder bondscoach in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Advocaat bondscoach van Servië
Beeld EPA